Dzisiaj przeczytałam jak zatrzymać procesy starzenia metodami naturalnymi, bez użycia skalpela;)
Otóż okazało się, że ogromne znaczenie ma pH płynów ustrojowych. Zbyt kwaśne prowadzi do wielu chorób. Powinniśmy zatem starać się o utrzymanie pH neutralnego, około 7. Muszę więc ograniczyć jedzenie kwasotwórcze na rzecz zasadotwórczego.
Reguły takiej diety możemy łatwo wprowadzić w życie stosując prosty podział. Dzielimy każdy posiłek na cztery części, gdzie trzy z nich są zasadowe a tylko jedna kwasowa.
Przykładami produktów zasadotwórczych są np. tzw. Dobre tłuszcze (oliwa z oliwek, olej lniany), cebula, czosnek, zboża pełnoziarniste, owoce.
Produkty kwasotwórcze to, cukier, kawa, alkohol, napoje gazowane, przetworzone węglowodany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz